Жълто слънце,
топлина.
Страстни мисли, светлина.
Едри пъпеши,
греховни.
Пазви женски плодородни.
Жълти рози
и лъжи.
Мъки, радости, беди.
Месечина златна
и голяма.
Свиден образа на мама.
Жълто пладне,
жега и умора.
Житна нива,
хляб за всички хора.
© Магдалена Костадинова Всички права запазени