29.06.2015 г., 21:56 ч.

Жътва 

  Поезия
1372 0 0

Изгревът по жътва
облича в злато класовете
 

полъхът с мушица мъртва 
клати мрежата на световете
 

сладострастен паяк
с последния обяд
 

щръкнали уши на заек
а след него цял отряд
 

от клепоухи и глухари 
глухи за съдбата си
 

сърпове от диаманти
урожаят е в хамбари със знамение
 

мишката предчувства угощение
природата поредното творение.

© Валентин Митев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??