Jun 29, 2015, 9:56 PM

Жътва 

  Poetry
1691 0 0

Изгревът по жътва
облича в злато класовете
 

полъхът с мушица мъртва 
клати мрежата на световете
 

сладострастен паяк
с последния обяд
 

щръкнали уши на заек
а след него цял отряд
 

от клепоухи и глухари 
глухи за съдбата си
 

сърпове от диаманти
урожаят е в хамбари със знамение
 

мишката предчувства угощение
природата поредното творение.

© Валентин Митев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??