24.09.2014 г., 23:37 ч.

Кадър 

  Поезия
317 0 1

По-ясна от небе е мисълта,
когато съм пред бащината къща,
когато съм пред родната врата,
когато спомените, детството завръщат.

По-светла от звезда е мисълта,
когато видя майчина усмивка,
когато на щурците песента
дълбоко във душата ми прониква.

Стоя и чакам някой лунен лъч,
подобно мама, топло да целуне
момчето си, превърнало се в мъж...
Сълзите капят без да чуят думи.

И като филм, започва мисълта
забравените случки да повтаря.
Вълнува се във вените кръвта
и кара чувствата да проговарят.

А кучето ме гледа във очи,
скимти от радост, че стоя на прага.
Подскача и опашката върти.
Не мисли то, а просто чака хляба.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Топла и красива носталгия. Поздрави, приятелче
Предложения
: ??:??