17.11.2018 г., 23:12 ч.

Кафе 

  Поезия » Друга
513 0 0

 

Събота - сребърна мъгла.

Успах се, но не нарочно

Скачам по пижама,

но дори кафе няма.

 

Мляко пък въобще.

Да не говорим за сметана.

В къщи е студено,

и на вън пак вали.

 

Не пуша, дори не ми е гладно.

Опитвам книга да чета,

но в кафето си мисля само.

Ароматно със мляко или сметана.

 

Усещам аромата му.

Лек горчив вкус.

Всичко става по-хубаво

с идеята за топло кафе.

 

Сънувам ли? Не!

Някой прави кафе.

Изгрява утрото

с чаша ароматно, топло кафе.

© С. П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??