KAЖИ МИ, САМОТА
Кажи ми, самота, ти, която стана
моя спьтница в тежки, трудни времена.
С какво съм недостатъчна на този свят,
че ме лиши от щастие, ограби ми надеждите и вярата сломи.
Кажи ми, самота, ще имам ли отново светли дни,
в които пак да се усещам като горда, хубава жена.
Ще мога ли с порива на любовта и силата на моята душа
отново да дарявам радост, доброта,
да виждам блясък от лъчи в грейнали от щастие очи.
Върни ми, самота, върни ми вярата в доброто,
мойта силна страст и накарай ме да вярвам, че съм желана,
чакана и нужна някому на този свят.
Аз искам само, самота, да дарявам радост, за да мога да се преродя
и да полетя към нечия отчаяна душа.
Тогава, самота, тогава с протегната от щастие ръка,
ще я накарам да повярва със силата на любовта, че няма празнота.
Ирина Петкова
© Ирина Петкова Всички права запазени