28.11.2021 г., 18:49 ч.

Как се ражда утрото без теб 

  Поезия » Любовна
570 1 3

                 на Валентина Йотова

 

Денят съблича черната си риза,

и преди да си тръгнал от мен,

с пламък в ръкавите си скрит

ще запали ново въгленче от обич.

 

А ти ме наречи с думите,

с които би ме нарисувал.

Тръгни по утринните стъпки

на негасените лъчи.

 

С елей от билков сок и медовина,

с къшей недоносени зрънца,

от птиците, които до прозореца

венчаят сватбата на вечна светлина,

 

по пътя злачен  от лъчи

денят огрява спукано бърдуче,

препълнено с роса от спомени,

в мрака хвърлени, но разгорени.

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??