3.02.2019 г., 0:04 ч.

Как ще си дресираш дракон 

  Поезия » За деца
637 0 1

И днес ме питаш любими човече 
как бих дресирала своя дракон? 
За моята приказка е късно вече, 
затова ще използвам сигнал- нискочестотен. 
И щом вниманието му привлека
ще се кача на крилете му бързо. 
Към небосвода в миг ще полетя 
и с него ще остана завързана. 
Поставен в тази сложна ситуация 
той няма да има къде да избяга. 
Ще поиска от мен компенсация 
и ще получи любима награда. 
И щом се сдобия с огнен любимец,
Серафим ще го кръстя аз. 
Едва ли ще бъде питомец
свободата негова аз ще ценя. 
Ще настоявам за приятелство, 
за помощ в този свят човечен. 
И той изправен пред това обстоятелство, 
ще приеме желанието ми сърдечно. 
После аз ще го обикна 
ще го въведа в моя фантастичен свят. 
Където постепенно ще привикне
и с мене ще се чувства най-богат. 
Така веднъж разбрал, че в моето лице 
намерил е той верна дружка. 
Ще се научи да ме прегръща като дете 
а щом съм тъжна, ще ми носи теменужки. 
Изградили веднъж силно доверие 
ще бъде лесно двама да се учим. 
Така ще изчезне всяко недоверие 
и накрая драконът мой ще бъде обучен.  

© Нора Флорова Всички права запазени

За конкурс

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??