20.02.2018 г., 16:33 ч.

"Какво е искал да каже авторът" 

  Поезия
217 1 0

Като отрязани коси са думите

между кориците на книгата.

Опитваш да ги свържеш   

със това, което авторът бълнувал е

или обмислял,

или искал да прикрие,

себе си разкривайки...

 

Ти само гледаш цвят

и дължина, 

и гъстота, 

и лъкатушене 

като коприна между пръстите,

а свойте тайни,    

думи,    

мисли

и емоции

отново преживяваш.

 

Полагаш кичура 

между корицата на книгата

и я забравяш,

докато не поискаш пак

да си припомниш чувството.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??