10.09.2005 г., 13:30 ч.

Какво е любовта... 

  Поезия
1549 0 3

Любовта не е война,

но трябва да се брани

от всяка грубост и злина,

от хорски злоба и измами... 

Любовта те прави претворен,

излъчваш благост, доброта –

целият отвътре озарен

и гледащ ведро на света! 

Тя никога  не е и болест,

но  кара те да страдаш,

в сърцето се надига горест

и в сладка нежност да попадаш! 

Любовта те прави уязвим,

отнема тя защитните ти сили,

тогава ти тъй леко си раним –

дори от думи топли, мили! 

За нея всеки ден се страда

и всеки ден е като нов!

А всяка вечер за награда

в сърцето се надига зов... 

Зовът на търсещата ти  душа,

към тъй обичното ти същество

зовът що никне там от древността

за туй що иде и вече е било!

Че без любов, тъй жалък е света,
а душата - цялата във рани!
Наподобява бляскава звезда
и човешкото у нас тя брани!

© ШЕМЕТ Тарантупски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??