7.03.2024 г., 19:18 ч.

Какво е мъжът без жена, без жената? 

  Поезия » Философска
74 0 0

Какво е мъжът без жена ?

Нощно небе без луна.

Огън без пламък – тъма .

Пустиня - без капка вода .

Какво е мъжът без жената ?

Кораб без вятър в платната.

Песен без думи изпята.

Бездомник без хляб във ръката.

Какво е мъжът без жена ?

Изгаснал вулкан  - пустота .

Бездна безкрайна – тъга.

Живот без цел и мечта.

Какво е мъжът без жената ?

Черно небе без звездата.

Храм без иконата свята.

Дърво без корен в земята.

Какво е мъжът без жена ?

Празна черупка  -  там на брега.

Ручей не влял се в голяма река.

Скитник изгубен  паднал в калта.

 

И често се чуди и пита мъжа ,

Що за чудо е тази жена?

Човек е Жената , човек е мъжа.

Две половинки -  на Бога деца .

Напуснали Рая , познали греха

В Любов  живеят  - планета Земя.

© Александър Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??