Какво е нощ без звезди,
китара със скъсани струни.
Море без бурни вълни.
Път без посока.
Какво е птица с пречупени криле,
увяхнало цвете.
Перо без вдъхновение.
Човек без мечни.
Какво е дом без топлина,
Любов без грях, и прошка.
Мъж, без любима жена,
щастие и обич без болка.
© Румяна Маринова Всички права запазени