26.05.2024 г., 21:17 ч.

Какво е пролетта 

  Поезия » Пейзажна, За деца
116 2 8
 

Пролетта е детето на всички сезони
с шарени дрехи и очички наивни,
с зелени надежди по своите клони
и дъждовните дни, дар за жадните ниви.

Тя е вятър в косите и хвърчило в небето,
красота с чистотата на планински кристал.
Тя е топлата обич на земята в сърцето
и път към доброто, който няма финал.

Пролетта е дете, затова е и щастие,
и когато и в нас има свое гнездо,
тя в живота човешки има светло участие,
и изпълва го с смисъл, любов и добро.

 

09.05.2024.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??