Какво наричаме любов ?
Онова обвързване на двама млади,
несигурни в своите чувства и наслади?
А по-големите, нима те знаят всичко?
Пречупили крилете на любовта
през призмата на опита.
Казват, че любовта е само чувство,
а обичта е истинското - дълго чувство.
Но дали ако любовта е лудост,
то обичта е перманентна лудост?
Сигурно е сладка болка или елегантна дама,
прекрачваща през рамките на възрастта,
засипваща останалите чувства,
оставяща следа чак до смъртта?
Любовта за всеки е различна,
но обща е промяната за всички,
и мислите прохождащи с копнежа,
и емоциите, пораждани от нея.
Аз няма да заема тук позиция,
изказвам само общите открития.
Любовта не е безкрайно чувство,
но скъпоценна е за човека и изкуството!
© Петър Койчев Всички права запазени