22.11.2019 г., 7:29 ч.

Камбанката удари за един 

  Поезия
508 0 2

***

 

Камбанката удари за един.

А стенния ми цъка над главата...

Отсреща електронния мълчи

и нагло ми присветва с четри знака.

 

И времето студува, но клечи

отвънка пред дома, на тротоара,

скатало между двете си стрелки

ината на пресипнало магаре.

 

Пръждосвай се! Какво като клечиш

на хората нещастни по вратите?!

Качи се на небето и ги виж,

вместо да дебнеш нагло и сърдито!

 

А колелото, дето го въртиш

не струва даже пукната парица.

Умееш ли тъй бързо да летиш?

Душата ми е смела като птица...

© Даниела Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??