8.11.2016 г., 22:13 ч.

Канадска борба 

  Поезия » Любовна
405 0 0

Канадска борба

 

Когато разумът се бори със сърцето,

с лакти на масата, изправени колената,

и стискат здраво, сбръчкват си лицето,

истинска канадска борба по правилата...

 

Понякога единият, после другият надделява,

една много дълга във времето борба,

но стискат здраво, никой никого не побеждава,

битка достойна за истински финал...

 

И боли и често те се изморяват,

но стискат зъби и потта тече,

сърцето чувствата си не предава,

а разума няма на емоцията да се даде...

 

Борбата равностойна е, но дяволски жестока,

знам и ти кой искаш тайно да победи,

но и зад двете победи стои адска болка,

която времето никога не ще заличи...

 

И все пак тази борба не може да е безкрайна,

борба между желанието и съвестта,

между истината и престъпна тайна,

борба между живота и смъртта...

 

Опитахме се всичко да направим,

да може по-достойния от тях да победи,

И решихме, грешка ще е заедно ако останем,

но непростимо ще е да се разделим...

 

18.08.2016г.

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??