24.01.2017 г., 11:50 ч.  

Върни се в Пловдив.. 

  Поезия » Любовна
657 1 1

Върни се в Пловдив!
Върни се, Калина!
Обещавам ти 
И обещай ми, 
Любов, като жар,
Любов като, жажда 
неутолима!
~
Обещавам ти 
радост,
Обещавам ти
Небе чисто и синьо.
Живот - тъй искрящ, 
И пламтящ
Живот - като на кино!
~
Обещавам ти, Калина!
Живот - просто чудесен!
Живот - Пълен със здраве!
приятели,
слънце..
Живот - като песен!
~
Звънни ми
Кажи ми,
И хващам веднага волана!
Прибирам те право на ваште
и с теб ще остана!

Кажи само
в колко пристигаш!
И всичко оставям, Калина ..
Със теб няма студ, 
Ни тъга,
Нито мрак,
Нито скука,
дори да е зима.
Отиваме в Пловдив!
Ще пиеме вино в Капана,
Ще пеем!
Ще се смеем!
Ще танцуваме мокри
в фонтана!
~
Отиваме в Пловдив!
Ще се катерим
по стария град,
като диви козлета!
На ръце ще те нося 
под слънцето,
и през всички тепета!
~
Отиваме в Пловдив,
Ще те върна в Кършиака, Калина! 
Ще съм твоя моряк!
Кажи само
"Към моя бряг!"
И на борда те взимам!
~
Ех.. Ела си,
Ще те прегръщам
Ще те целувам, Калина!
Ще се стопиш във ръцете ми
Толкова нежна
и уязвима.

Ще се качим на Альоша..
Ще броиме
Звездите в небето..
Ах, Калина..
До изгрев ще бродим
ръка за ръка 
Под тепето.. 
~
Ще събудиме ваште, 
Ще видиш, Калина!
На пръсти 
щом влезем у вас 
и закачиме с вратата 
килима..
~
И не бой се!
Баща ти този път
нищо няма
да каже!
И няма да вика 
И няма вратата
да ми покаже..
~
"Аз прибрах я
и с нея оставам,
пардон, Господине!
Ще поостанем у вас, 
докато дам и 
моето име.."
~
Ще се настаним горе!
Ще видиш!
Ще спим на дивана!
Ще превземем безсрамно, Калина!
на ваш'те тавана!
~
Ще премахнем прахта 
И ще си отидат.
Ще си заминат! 
Ще видиш!
Ще изгониме
всички !
~
Нелегални
Ужасно нахални,
зимуващи,
бръмбари,
мухи,
мишки
и птички! 
~
Само аз и ти..
Върни се при мене, 
Калина!
Ще си моята пролет,
След тъй тежка зима! 
~
Ела си във Пловдив,
Ще бъде чудесно,
прекрасно!
Ще бъде...
невероятно!
Ще видиш.. Калина!
~
И майната и 
на моята София!
И майната и 
на твойта чужбина!
~
Върни се при мен!
Аз още те чакам, Калина..
~
Със теб всеки ден ще е слънчев
дори да е зима...!

 

 

 

 

Париж,

24 май 2016

© D. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Ани! Това стихотворение много се хареса в Пловдив. Кмета на града го публикува във Фейсбук и още в два сайта си го бяха харесали..

    https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mlada-dama-zhiveeshta-v-chuzhbina-napisa-stihotvorenie-za-Plovdiv-691444
Предложения
: ??:??