21.05.2011 г., 10:43 ч.

Капчица вонящ живот 

  Поезия » Философска
432 0 3

"Капчица вонящ живот"


Тревожни гласове
на бледи риби във аквариума тесен -
стъклен затвор,
жалко пространство живот.
Пò прилича на смърт -
мъчителна,
бавна,
зловонна като гниещ труп...

Вони на лъжа,
на лъжа и на страх, и на болка!
На болка в очите на плъх,
на писък на блудница нощна,
на старец, прострян на паважа.
Отвратителен дъх,
порив случаен на вятъра
листата понесе в нощта,
отвея мухите,
но не понесе тази воня!
Повърна капчица вонящ живот...

Млечнобяла гръд
на малка попова лъжичка,
могила гробна...
Река от лунна светлина кърви,
лице от нощен мрак,
зъби от ръждив метал,
очи като компютърни екрани.

*                       *                       *

Разтревожени бълхи в стоманен обръч -
жилището на справедливостта,
свободата на мъртъвците...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??