15.06.2021 г., 23:01 ч.

Капитан 

  Поезия » За деца
637 0 1

Станах днеска капитан

на кораб бърз, голям,

имам даже екипаж –

Иван от петия етаж.

 

От коритото на двора

си направихме фрегата,

от чаршафа на простoра

ний опънахме платната.

 

Нямаме си океан,

но с бинокъла голям

виждаме във кръгозора

дивни брегове и хора.

 

Аз съм важен капитан,

с шапка и мустак

и зад руля строг стоя,

прав аз курса ни държа.

 

А пък юнгата Иван

със един компас, засмян,

гледа, дава ми насоки,

да не губим ний посоки.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??