Jun 15, 2021, 11:01 PM

Капитан 

  Poetry » For kids
663 0 1

Станах днеска капитан

на кораб бърз, голям,

имам даже екипаж –

Иван от петия етаж.

 

От коритото на двора

си направихме фрегата,

от чаршафа на простoра

ний опънахме платната.

 

Нямаме си океан,

но с бинокъла голям

виждаме във кръгозора

дивни брегове и хора.

 

Аз съм важен капитан,

с шапка и мустак

и зад руля строг стоя,

прав аз курса ни държа.

 

А пък юнгата Иван

със един компас, засмян,

гледа, дава ми насоки,

да не губим ний посоки.

© Ивета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??