9.06.2008 г., 11:29 ч.

Капки дъждовни 

  Поезия » Любовна
808 0 7


Нали знаеш, има едно чудо...
Едно, такова... сещаш ли се?
Като от онези, дето те карат
да се усмихнеш.
Става ти едно весело... слънчево...
Е, как? Не се ли сети вече?


Добре де... Онзи ден,
когато валя,
не си ли спомняш?
Ти ми каза:
Вдигни глава
и започни да запомняш
всяка една
капка дъждовна.
Всяка една...
пък дори и лъжовна.
Брой и не спирай!
Една по една!

Но какво да броя,
когато дъждът
е повече в очите,
излива се в сълзите,
не спира
и само напира,
и
даже
прелива,
залива душата,
горката.

Как да броя,
когато пред лицето ми е
само вода.
А ти ми говориш:
Една по една!
Kaк става така?!

Не мисли, а брой! -
ми каза ти.
Затвори очи
и си представи
как всяка една
капка дъждовна
се чувства толкоз виновна,
че животът й е само
миг
и
после
разбит
на хиляди парченца
мънички капченца,
неизживели насладата да се търкулнат
край твойте очи.
Започни
и брой!
Поех си дъх.
Затворих си очите,
за да могат да спрат реките,
да затихнат,
и да чуя дъжда.
Да усетя всяка капчица мигновена,
как желае да изживее
нещо невъзможно...



И започнах да броя...



Почувствах
хиляди мънички капки дъждовни
да трептят
и да се носят по цялото ми същество...
Хиляди,
милиони,
да се гонят,
сякаш вечно
и сякаш никога,
не били.

Лъжовни
и виновни,
но най-вече дъждовни,
мисли ме обзеха
за теб
и онзи ден,
в който ти ми каза:
Вдигни глава
и започни да запомняш
всяка една
капка дъждовна...

И едно малко чудо
се случи в мен.
Сълзите спряха,
измити от дъжда.
Душата утихна,
упоена от дъха
на тихата
целувка,
дарена след това.
Мигът
се превърна в часове.
Сълзите - в роса,
от която няма спомен и сега.
Една дъга обгръща ни,
нас, двете същества,
слели се със дъжда,
огрян от едно
слънце,
(наречено от някой) -
ЛЮБОВТА!

Спомни ли си ти вече?
Знаех, че ще се сетиш.
Целуни ме сега
и започвай да броиш
капките дъждовни...

© Сара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ванче аз не ти говоря, че си взаимствала...а че си приличат-мислим еднакво ....нямаше нужда да го променяш и камоли да се оправдаваш!
  • на какво ти напомня анелиямоите стихотворения са от още както бяхме на квартира заедно.твоето сега за пръв път го чета!
  • И аз ви благодаря за думите!
  • Много красиво!!!Благодаря ти за този стих!!!
  • ЩАСТЛИВКА!!!
    П.П.Май и на двете ни дъждът действа по един начин.
    Капчиците дъжд се стичат
    по далечен спомен от забравен сън,
    капчиците дъжд се стичат
    и обливат душата ми отвън...
  • Ех...че хубаво...!!!
    чисто и светло ми стана...
    с обич, мила Анелия.
  • Прекрасен стих!!!Поздрави!!!
Предложения
: ??:??