11.05.2007 г., 9:40 ч.

КАРИЕРИЗЪМ 

  Поезия
674 0 2

Кариеризъм... пфу,

бошлав работа...

Що за дума е това? –

носи само слава и пари,

а УЖ и сбъднати мечти...

 

Слава ли?! Но що е туй?

Яде ли, пие ли се

или те топли в нощта?!

Славата порок е страшен

и за всеки е кошмар ужасен –

без приятели те тя оставя,

без любов и ти умираш в забрава!

 

Пари ли?! Но що е туй?

Здраве и любов дали дарява

или към злоба те зарибява?! –

алчен и нахален ти да станеш,

що е род, семейство да забравиш.

 

И все така самотен,

и все така нещастен,

от кариеризъм воден

към пъкъл страшен.

Хей, приятел, опмни се,

вземи се в ръце,

разбери, че щастието твое

в кариеризма то не е!

© Марина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??