6.05.2007 г., 19:22 ч.

КАРНАВАЛ 

  Поезия
591 0 10
Светът се разлюля на нечий длани,
под звуците на дивата фиеста,
от пъстри багри с рози и фонтани,
в очакване на интересни срещи.

Ритмично с танца гънат се телата,
в пейзажи на залези рубинени,
прогонили далече тишината,
обожествени в хиляди картини.

Сега земята е безкраен дансинг,
посрещащ и изпращащ любовта,
отпита от коктейли в пълни чаши,
нашепваща със тръпнещи уста.

Разтича се нощта сред хоризонта,
възпята от красивите жени,
събрани да воюват пак на фронта,
в копринени чаршафи до зори.

Избрали лятото на своя празник,
гъмжи навън от щурата тълпа,
като букет със скъп изящен накит,
готови в името на любовта.



.

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??