Животът ми е цял на нея.
Щастливо-тъжен, нетипичен -
с възторзи, глупости, идеи,
с лица, които съм обичала.
В тях цветовете непрестанно
се гонят, за да се настигнат.
Преплитат се прекрасно, странно,
преди красиво да изригнат.
И светлината ù е много -
една такава, съдбоносна.
А сенките, строени строго,
размиват се и все докосват
дълбоко скритите ми рани,
съмненията безпричинни,
вините ми, с крила продрани
и всички грешки, най-невинни.
Стоя със часове пред нея.
За миг не мога да я пусна.
Сълза дълбоко в мен зрее
и тихо се прощава с устните.
© Нина Чилиянска Всички права запазени