15.09.2007 г., 15:56 ч.

Като ангел 

  Поезия
564 0 7

Отскубнах от душата всяка ярост,

поникнала в кръвта ми като плевел.

Да бъда чиста исках, светеща от благост...

Да дойда като ангел в приказка при тебе.

Направих си криле - от бяла волност.

Летях със тях през сънища безплътно

и в полета топях на капки болката

и в бистрота превръщах всяка мъка.

Страха завързах за врата с каишка

и го опитомих със нежност - като куче.

Изпъдих на дребнавостта досадна мишките.

Осинових си мъдрост - да се уча.

Разринах всяка скука във ума си,

по сантиметри мислите претърсих - за дефектност.

От чувствата натрупания прах избърсах -

и вътре в мене всичко някак светна!

Изхвърлих през очите си тъгата,

в средата на сърцето сложих ваза

с букет от обич, тайнственост и жажда.

Остана само ти да дойдеш. И ангела във мене да запазиш.

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??