Сред забързаните дни
Се изгубиха мечти
Разпиляха се като зрънца
Пръснаха се като стъкълца
Като звезди на зазоряване
Като очи след заслепяване
Няма да бягам...
Не спирам избуявам
Издънка млада в бурени
Листа от ветрове обрулени
Клюка или клетва
Вдигната висока летва
Капка камъка пробива
Капка обич на високо ме издига
Като нежно издихание
Като прелестно мечтание
© Любомир Деничин Всички права запазени
сърдечен поздрав, Любомир.