30.10.2022 г., 19:29 ч.

Като съдба 

  Поезия
128 0 0

Космическа мисловност, тежка,

в материйка от разум жежка...

 

Пулсира мълнията-мисъл

като съдба над нас надвиснала...

 

И щръкнали гръмоотводи

удържат токове свръхдемонни.

И биологични сводове

пропуква гръмопопадение...

 

И тишина академична

пропада след космична схватка...

 

Пощада за духа-трагична,

стотонна, пи-мезонно кратка.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??