25.08.2019 г., 15:42 ч.

Като това 

  Поезия
268 1 2

КАТО ТОВА

 

Като това малко кученце бях -
весела, невинна, красива.
Поставиха ми безумна цена.
Сресана – ето ме примамлива.

 

Никой не попита, какво аз
бих искала тогава за себе си.
Хванаха малката ми детска ръка
и в неизестното ме поведоха.

 

Цената трябваше аз да платя.
Ето – цял живот я изплащам.
С кучешки лай напреде вървя.
Сълзите, в душата препращам.

 

Господарите ми се сменяваха
все по подли, лицемерни и зли.
Веригата ми къса още скъсяваха.
Сипеха ритници в мойте зъби.

 

Унижавана, започнах да мразя.
Това неприсъщо е за мойто сърце.
Но вместо прилежно да пазя,
аз захапах противните ръце.

 

И от моята плът проля се кръвта.
Виех, веригата теглех до скъсване.
Смазана, но свободна съм сега.
Търсят ме... „Бясната“ съм кръстена.

 

Зная – куршумът им ще ме достигне,
но това е най-малкото ми зло.
Детето в душата ми ще намигне...
Ще полети извън земното кълбо.

 

25 08 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??