6.11.2013 г., 22:17 ч.

Като във филм на Чаплин 

  Поезия
464 0 4

Пак е утро като всеки ден.

Пак очаквам влакът да ме вземе.

България е пак изцяло в мен.

Пак се боря с делнични проблеми.

 

Пак подреждам пешките пред царя.

Пак се припознавам във една.

Пак молитва кратка преповтарям,

пак за дом и родната страна.

 

Пак ще се отдам на сто процента.

Ще чакам пак да дойде вечерта.

Пак мечтите ще пропадат в бездна.

Пак ще съм с пари и без душа.

 

И пак, и пак върти се колелото.

Пак нервите се късат от растеж.

Пак си разпиляваме живота

и пак от нечий гномски интерес.

 

Сякаш сме във филм на Чарли Чаплин.

Конвейери без усещане за ден.

За тази машиналност има наплив,

ала роботът е създаден, не роден.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Подходящо е сравнението - като във филм на Чаплин...
  • Посланието бръкна и в моята душа.
    Със пари, но без душа.... никога не бъди!
  • Много точни попадения!Особено пешките, конвейерът и роботът!
    Поздрав!
  • Посланието - Прието.Но мисля,че можеше и по-добре да се получи.Иначе последния коплет е ЧУК (Младежки жаргон,означава много яко)
Предложения
: ??:??