28.07.2021 г., 23:16 ч.

Кехлибарена прегръдка 

  Поезия
717 5 9

Кехлибарена прегръдка

 

От август хукват слънчеви пътеки

като жребци, необуздани в стреме.

Търкулва се по тях неземно леко

ленивото от лятна сладост време,

повлякло в кехлибарена прегръдка

забравена лопатка светлосиня,

един крайморски сън - напълно сбъднат

в дворец от пясък, наполовина сринат,

две мидени целувки с перлен кикот

по пухкавото рамо на вълната,

чадър от облак - пъстър и притихнал,

почти като невестина забрадка.

А после, щом се умори да свети,

ще падне върху мокрите им устни,

за да отпият глътка от небето.

И август в тази глътка да възкръсне.

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??