20.02.2018 г., 8:37 ч.

Клечка кибрит 

  Поезия » Философска
430 0 2

Вълшебството е в клечката кибрит.

Преди да драснеш набора от думи.

Преди да пламне, преди да се запали.

И всяка клечка има точен ред

в кутията преди да се отвори,

преди да заговори.

И всеки път е нов, а изборът - нова клечка.

Дали ще светиш или димиш

е начинът по който си се учил

да догаряш.

Огън от..

Липсва думата преди живот 

и тя нарича се любов.

16.06.2017г

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??