25.07.2017 г., 8:59 ч.

Клетва 

  Поезия » Любовна
215 0 0

              Клетва

 

Мразя виното! Заради тебе пия!

Сънувам те, животът си ми ти.

Обичам те, от никого не крия.

Все тебе търсят моите очи!

 

Наплаках се и без сълзи останах!

Настрадах се от болка и лъжа!

Да те обичам само не престанах,

а ти погуби в мене любовта.

 

Не бих живяла, а за теб живея

и дишам, и мечтая, и горя!

Не бих се смяла, а за теб се смея

и търся сянката ти във нощта!

 

Проклет бъди от мене и от Бога!

Дано обичаш като мене ти:

вечер да си лягаш със тревога,

сутрин да се будиш със сълзи!

 

21.05.98г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??