24.08.2008 г., 17:16 ч.

Клоун 

  Поезия » Философска
681 0 2
Колко жалко е, нали?
А колко често се запитваш "дали", "или"?
Дали когато маската свалиш,
или за слава искаш ти да победиш,
не нараняваш някой, който те обича,
желае и често във любов се врича?
Дали когато слагаш маска -
това си ти, или една окраска,
променяща се многократно
и трудно е да върнеш времето обратно.
Клоунът е красив и смешен,
така невинен и почти безгрешен.
Във тебе блика радост, желание да продължи,
но вечно той не може да живее във миражи.
Спектакълът свършва и клоунът маската си сваля
и всичките надежди сякаш ти проваля.
За жалост много клоуни има във живота
и карат те да заживееш в неохота.
Колко жалко е, нали?
Маската свали!

© Ирина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??