28.06.2011 г., 0:36 ч.

Клоунът е мъртъв 

  Поезия » Философска
863 0 5

Клоунът е мъртъв,

някой смъртта му просто извести.

Клоунът е мъртъв,

рухна свят от смях и детски мечти.

 

Клоунът е мъртъв,

тъга и празнота децата обземат,

клоунът е мъртъв,

по пътя на падението те поемат.

 

Клоунът е мъртъв,

балът с маски обаче продължава.

Клоунът е мъртъв,

фалшът над красотата надделява.

 

Клоунът е мъртъв,

грозен свят над гроба му тържествува.

Клоунът е мъртъв,

кой сега душите ви болни ще излекува?

 

Клоунът е мъртъв,

фалшив плач в стаята кухо ехти.

Клоунът е мъртъв,

кой сега ще ви разсмее и утеши?

 

Клоунът е мъртъв

и сигурно по-добре за него е това,

клоунът е мъртъв,

защото с него замина си и смеха.

 

Клоунът е мъртъв,

няма вече чувствата си зад грим да крие.

Клоунът е мъртъв,

защото задължен бе той, но ВИЕ?

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??