7.01.2009 г., 23:57 ч.

Клюка от ада 

  Поезия
2234 0 30

 

(вдъхновено от поезията на Балчо Балчев

 и  прозата на Никос Казандзакис)

 

 

Здрасти. Как е при теб, Сатана?

(Все на Господ и син му налитам...)

Не успях да отгледам злина,

както ти не се вписа в молитва.

Разкажи топла клюка от Ада!

Аз на хладно - и в рай - не издържам...

Направи като моето гадже -

излъжи, за да знам, че не лъжеш.

Не подвивай опашка. Аман!

Ако имам оръжие -  стрелям.

Аз съм твое дете, Сатана.

 

Моят Бог е добър. Като тебе.

 

2008

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??