(вдъхновено от поезията на Балчо Балчев
и прозата на Никос Казандзакис)
Здрасти. Как е при теб, Сатана?
(Все на Господ и син му налитам...)
Не успях да отгледам злина,
както ти не се вписа в молитва.
Разкажи топла клюка от Ада!
Аз на хладно - и в рай - не издържам...
Направи като моето гадже -
излъжи, за да знам, че не лъжеш.
Не подвивай опашка. Аман!
Ако имам оръжие - стрелям.
Аз съм твое дете, Сатана.
Моят Бог е добър. Като тебе.
2008
© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados