12.01.2016 г., 22:13 ч.

Когато 

  Поезия » Философска
255 0 0

                                                             Когато

   

  Когато Любовта си отиде, 

когато превърне се в "уважение", 

когато двама души просто са заедно

и не се очакват с нетърпение. 

Когато няма пламък в очите 

и ден след ден отиват си дните. 

Когато заспиват с гръб един до друг, 

когато се забрави. Ти негова съпруга си, а той твой съпруг. 

Има ли смисъл да са заедно двама, 

да отглеждат децата си без любов, 

да не поглеждат през прозореца. Защо го няма? 

Да тези хора възпитават рожбите сега, 

децата им виждат, попиват техните дела. 

Някои си живуркат, други се разделят, 

и се започва една жестока борба. 

Сякаш не са били заедно досега. 

А имат деца, имаха и Любовта. 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??