Когато...
Когато очите ти са сухи
и сърцето ти кърви,
не гони любовта, макар и несподелена,
погали я с длани, от розите така одрани...
Когато самотата ти е цяла
и думите в свещта,
не проклинай ористта, макар и предопределена,
приюти я с усмивка,от обичта така сломена...
Когато душата ти стене
и целувките ти плачат
не съди мечтата, макар и отлетяла,
прегърни я с радост, от песента така покрусена...
Когато денят ти умира
и тялото е в пепелта,
не предавай душата, макар и наранена,
поздрави я с надежда, от света така уморена!...
........Когато.....
© Айбигел айбигел Всички права запазени
и целувките ти плачат
Колко много тъга има в този така прекрасен стих...