2.09.2007 г., 10:33 ч.

КОГАТО ИМАШ НУЖДА ДА ИЗВИКАШ 

  Поезия
660 0 8

Ужасно е да бъдеш сам.
Ужасно е да няма никой,
когато имаш нужда да
извикаш!


И само облаците дим
от съседските комини
напомнят ти, че си ЕДИН
и че те има.


Но в тебе вече не гори
уюта на предишни нощи.
От самота ти се крещи
все още.


Вървиш в мълчание и страх,
в прозорците надничаш тайно.
И колко искаш да си в тях
поне случайно!


Но са зазидани в стени
копнежите на всички къщи
и няма кой да ти прости,
че се завръщаш.


Омраза ли е или страх -
едва ли някой ще ти каже,
но без искра от любовта
си празен.

© Горяна Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??