26.01.2024 г., 14:46 ч.

Когато ме разлюбиш някой ден 

  Поезия » Любовна
138 3 1

КОГАТО МЕ РАЗЛЮБИШ НЯКОЙ ДЕН

 

… когато ме разлюбиш някой ден, ще бъда най-нещастното човече,

ще ти сънувам роклицата – лен, която тихо покрай мен се свлече,

и твоят sexy мил комбинезон с прекрасната му тюлена дантелка,

как ти от мен – несръчен като слон, ми смъкна овехтялата фланелка,

как лампата си тихо угаси – и трижди върху мене се прекръсти,

 

и ти разчорлих снопчето коси с треперещите си несръчни пръсти,

сандаловата шнола в твоя кок, парфюмчето ти с дъх на авокадо,

и може би единствен Господ Бог ще озапти в мен лудналото дядо?

Кълна ти се, във стихчета с курсив към теб ме водят звездните пътеки!

Ще те сънувам, докато съм жив – и в Рая! – нине, присно и во веки.

 

20 януарий 2024 г.

гр. Варна, 7, 15 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • как лампата си тихо угаси – и трижди върху мене се прекръсти,

    и ти разчорлих снопчето коси с треперещите си несръчни пръсти,
    сандаловата шнола в твоя кок, парфюмчето ти с дъх на авокадо,
    и може би единствен Господ Бог ще озапти в мен лудналото дядо?

    Няма такава поезия!
Предложения
: ??:??