7.08.2010 г., 17:11 ч.

Когато продължава твърде дълго 

  Поезия » Философска
947 0 8

Когато продължава твърде дълго


От чакане човешкото отслабва
и се превръща в механизъм на часовник.
Докато Голямата любов свенливо бяга,
я изпреварват хиляди любовници -
от глупост, от нагон и от надежди.
Краката им пулсират и закачат
умората в петите на съседите,
стигнали дотам едва да крачат.
От чакане човешкото отслабва,
превръща се в статично безхаберие
към чуждото „наоколо”. Навярно
в това е същността на победените.

© Нели Славчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??