4.04.2023 г., 15:35 ч.

Когато срещу мен е огледалото 

  Поезия
423 1 2

Когато срещу мен е огледалото

И чаровна дама взира се в мен

Не мога да си спомня преживяното

И съжалявам ден по ден

А разкошните къдрици ведри

Обрамчили нежното лице

Гледат ме с присмешки

И ме питат „На къде“

На къде по тез паважи

Се наемаш да се бориш пак

Няма вече миг надежда за слабаци като нас

 

Когато срещу мен е огледалото

И словата ми изливат се навред

Не мога да се сетя за началото

И укорявам се наред

А мокрите сълзици тежки

Спускат се по слабото лице

Наблюдават ме тъжовно

И ме питат „На къде“

На къде се леем ние

Сред непрогледен мрак

Няма вече кой да ни изтрие тук завчас

 

Когато срещу мен е огледалото

И миналото застига ме навред

Не мога да преглътна неизживяното

И разкайвам се съвсем

А тъмните ресници нежни

Премрежват погледа дори

И спасяват ме от гледката на разбитите мечти

© Христина Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато срещу мен е огледалото »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??