10.12.2017 г., 21:07 ч.

Когато те целуна по очите... 

  Поезия » Любовна
722 7 15


Ще дойде ден и ти ще ме намериш,
защото тебе аз с душата си открих.
Ще ме познаеш. Целият треперя,
тъй както вятър разтреперва лист.

 

От мислите. Досущ, като морето.
Вълнувам се стихийно. Погледни ме!
Това съм аз. Поета и момчето.
Мъжът с пророческото име.

 

И не, защото имам дарба на гадател.
(ти знаеш, че отдавна те предсказах).
Във този - не, но в другия спектакъл
аз цялата любов ще ти покажа.

 

Когато те целуна по очите,
и устните с дъха си, непорочно -
щастлива ще си, влюбено момиче,
със вкус на захар и на обич.

 

Тогава ще потръпнеш. От копнежи.
От нежност. От желания и страст.
Ще знаеш, че ме има, че живея.
Светът ще е за двама. Ти и Аз...

 

Danny Diester
05.12.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??