15.06.2010 г., 10:00 ч.

... когато търся, а не те намирам 

  Поезия
1519 0 10

„аз мога и в сълза да се удавя...”

                                   Ивайло Терзийски

 

Аз мога и в сълза да се удавя.

В дълбокото на твоите зеници.

Че прошката ти рядко е пощада.

Изплуват в нея само единици.

 

И в дирите от пресните ти стъпки

в тревата на безкрайния ми юни

броя наум от тридесет до първи

от дните като някакъв безумец.

 

А ти ще прекосиш ли мойто лято?

Очите ми са чисти. Ще те видя.

По дирите да стъпваш на обратно.

Когато ми е трудно да съм силна.

 

И чакам всяка нежност да отмине.

Тя, силата на слабата ми същност,

е толкова поливана със вино,

че има ли причина да се връщаш...

 

А сутрин - във росата, дето пада -

следите ти преплувам и тренирам.

Че мога и в сълза да се удавя...

когато търся, а не те намирам.

 

 

 

 

© Надежда Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??