6.07.2008 г., 20:59 ч.

Когато в рая заваля... 

  Поезия
776 0 21

Когато в рая заваля дъжд,

ти ми показа:

Зеления облак от мокри листа

как може да спира сърцето,

как да събирам в дланите нежност

и как да ти върна от нея.

Колко населен ще бъде след тебе света

и как вече нямам минало,

как да приемам от теб радостта

и как да я разделя на половина...

Как под нечий балкон в кълбо топлина

ми показа как се прегръща,

как изведнъж мократа нощ

се превръща на къща...

Как нищо няма да е както преди.

Просто каза:

"Виж, в рая вали."

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??