24.11.2007 г., 8:56 ч.

Когато времената са трудни - тарикатите празнуват 

  Поезия » Друга
1434 0 10

Когато времената са трудни - тарикатите празнуват.

След разпятието всички са ясни - само добрите негодуват.

Когато времената са трудни - изменят ни дори приятелите.

Срещу съдника всички бунтуват - най-тихи са обаче предателите.

 

Когато времената са трудни - да си смирен се оказва невъзможно.

Да сдържаш свойта ярост - все по-трудно, все по-сложно.

Когато времената са трудни - важно е да оцеляваш.

Срещу всички да се опълчиш и душата да каляваш.

 

Когато времената са трудни - дори затишието пада.

Безсмислена е таз борба, в която невинният страда.

Когато времената са трудни - показваме свойта вълча природа.

Да се променяме - няма да можем. Такива създал ни е Богът...

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??