22.08.2007 г., 19:49 ч.

КОЙ БЕШЕ ТИ 

  Поезия
622 0 15
 

          КОЙ БЕШЕ ТИ


Кой беше ти?

                      Не си ли оня, дето

без да попита, ми превзе сърцето?

Не беше ли мъжа, в чиито длани

живяха дълго мислите ми сбрани?

Това ли бе лицето, дето нощем

целувах и нашепвах: "Още! Още!"?


Да, помня тез очи. Да знаеш колко

се мъчих да не видят мойта болка!

Не помня вече колко нощи бледи

разказваше за своите победи.

Какъв кошмар! Когато си отиде,

душата ми се сгърчи от обида.


Защо си тук? Не можеш да останеш!

Не бих понесла още нови рани!

Не искам пак в зори да се прибираш,

прекарал нощ по женските квартири.

Забравила съм как да се усмихвам,

когато сутрин твоя смях затихва.


Мечтаел си отново да сме двама?

Какво от туй?

                       В сърцето ми те няма!



22.08.07

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??