12.05.2007 г., 11:50 ч.

Кой чука на вратата тази нощ? 

  Поезия
1243 0 2
Кой чука на вратата
тази нощ?
Недей отваря!
Във тази нощ луната e -
връх на нож.
Зелена е през тази нощ
Луната.
И има дъх на портокал.
Чуваш ли?
Недей отваря!
Или си заспал?
Недей сънува тази нощ
Луната.
Тя има мрежа от сребро.
Обхване ли те във съня ти,
в отлива ще те забрави -
корабът сред водорасли...
Гори през тази нощ
Луната.
Главата ми е паднала във -
сухото легло.
Викът ми празен е -
в лунна нощ..

А във съня ми, някой шепне:
" Върви с луната!"

© Божидар Пангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??