7.11.2021 г., 23:37 ч.

Кой се крие, кой жуми 

  Поезия » За деца
689 6 14

 

В кръгче да се наредим

бързо да се преброим.

Кой се крие, кой жуми

тук броилка ще реши.

Почваме: Едно, две, три

- аз не съм и ти не си.

После четири, пет, шест-

теб се пада тази чест.

На дървото залепи се

и очите затвори си.

Ти си първият герой

бавничко до двайсет брой!

Чак тогава ти тръгни

със отворени очи!

Кой отзад и кой отпред-

следва търсене подред.

Там отсреща зад варела-

панделката на Мирела.

А зад розовия храст-

шапката на Атанас.

Зад стобора нещо шава

бързичко се приближава.

Хем трещи и хем врещи-

жмичката се провали.

Как успя да стресне всички

тази бабина козичка.

Зад стобора тя не трае

иска с нас да си играе.

Кой се крие, кой жуми

хайде пак: едно, две, три…

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??