11.03.2012 г., 18:38 ч.

Кокиче 

  Поезия » За деца
1354 1 5

Главица навело,
нежно и бяло,
поглежда свенливо
кокиче красиво.
Над снежна покривка
с чаровна усмивка
Слънчо поглежда
и пак се навежда.
От срам ще заплаче
туй малко юначе,
къде ли е мама,
защо ли я няма?!
Защо ли се бави -
тя май го забрави...
Китната Пролет
с птиците в полет
кога ще се върне
да го прегърне, 
в скут да го гушне 
и да пошушне
как нежно обича
тя свойто кокиче.

 

© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??